rizede toprak kayması ~ Çay Haber , Çay , Rize Haber , Çaykur , Rize Çay , Rize Haberleri

rizede toprak kayması hakkında bilgi aşagıda yer almaktadır cayhaber.blogspot.com dan bilgi alabilirsinz.
Rize'de, toprak kayması yüzünden bir evin tahliyesine karar verildi.

Kent merkezine bağlı Muradiye beldesine bağlı Köprübaşı Mahallesi Muhtarı Mustafa Albayrak, gazetecilere yaptığı açıklamada, Karayolları ekiplerince yapılan yol genişletme çalışması ve yağmur yüzünden daha önce mahallede hafif bir toprak kayması meydana geldiğini belirtti.
Karayolları görevlilerinin, daha büyük bir kaymayı önlemek için mahallede istinat duvarı yaptığını kaydeden Albayrak, ancak bu duvarın da toprak altında kaldığını ifade etti.
Toprak kayması sonrası, Rize Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü ekiplerince bölgede yürütülen incelemelerin ardından Muzaffer Balcılar'ın evinin boşaltılmasına karar verildiğini bildiren Albayrak, ''2 evde çatlak oluştu, 5 ev heyelan nedeniyle tehlike altında. Yetkililerden kısa sürede çözüm bulmalarını istiyoruz'' dedi.
Mustafa Albayrak, mahallede 4 katlı bir ev yaptıran iş adamı Abdurrahim Albayrak'ın da evinin duvarlarında çatlaklar oluştuğunu belirtti.
Mahalle sakini Muzaffer Balcılar ise her an heyelan tehlikesi yaşadıklarını ifade ederek, ''Evimin yıkılma tehlikesi var. Bu nedenle boşaltmamız istendi. Ancak 6 nüfus bir emekli maaşı ile nereye gideceğiz. Kağıt üzerinde 'boşalt git' demek kolay. Yetkililer bir an önce çözüm bulsun'' şeklinde konuştu.
Muradiye Belde Belediye Başkanı Hüseyin Çakar da konuya ilişkin resmi yazışmaların devam ettiğini belirterek, ''Heyelanlı bölgeyi afet kapsamına almaya çalışıyoruz. Bu sürede evi çatlayan ya da evden tahliye edilmesine karar verilen vatandaşlarımızı belediye olarak bir yere yerleştirmeye çalışıyoruz'' ifadesini kullandı.
İş adamı Albayrak'a ait evin, toprak kaymasına yol açtığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyleyen Çakar, ''Daha önce aynı yerde evi vardı. Onun yerine 4 katlı yeni ev yapıyor. Biz kendisinden kesin raporlar çıkarılıncaya kadar inşaatın durdurulmasını istedik'' dedi.

İlgili Alanlar:Rize , Rize Haber , Rize Haberleri , Haber Rize

Rizede Toprak Kayması

0 Response to "rizede toprak kayması"

Yorum Gönder

Followers